Thursday, January 17, 2008

FEDERASYON SEÇİME GİDİYOR

Futbol Federasyonu'nda, 14-15 Şubat'ta seçim heyecanı yaşanacak. Oylamada 192 delege 'EVET' oyu kullandı.

17.01.2008 14:14
Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, oy kullanan 241 delegeden 192'si, 14-15 Şubat tarihlerinde federasyon başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulunun seçimle yeniden belirlenmesi yönünde oy kullandı.

Böylece FİFA'nın 'seçime gitmeyin' uyarısına karşın delegeler seçimde ısrarlı olduklarını belirtmiş oldu. 48 delege 'hayır' oyu kullanırken, 1 oy da geçersiz sayıldı.

FİFA: 'SEÇİME GİTMEYİN' DEMİŞTİ...
Bilindiği gibi, Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul toplantısında FIFA'nın isteği üzerine divan kurulu tarafından gündemden çıkarılan, federasyon başkan, yönetim kurulu ile denetim kurulu seçimlerinin yenilenmesi ve oylama şeklinin belirlenmesine ilişkin 7. madde, genel kurulda oylanarak, oybirliğiyle yeniden gündeme alınmıştı.

FIFA Onursal Asbaşkanı David Will, Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, ''Türkiye Futbol Federasyonu için bağımsız statü hazırlamak üzere, bir çalışma grubu oluşturulması yönündeki önerimizin, genel kurul tarafından süratle ele alınmasından ve kabul edilmesinden büyük mutluluk duyduk'' dedi.
David Will, bir soru üzerine, TFF'nin bağımsız bir statüye sahip olmadığını
ve kanuna bağlı olduğunu, 2005 yılına kadar bilmediklerini belirterek, ''2005
yılında FIFA üyesi federasyonların ana statülerini incelemeye başlayınca, TFF'nin durumunu öğrendik. Bu tarihten itibaren de TFF ve Bakanlık ile dirsek teması içindeyiz. Bu yeni bağımsız ana statü devreye girdikten sonra, görülecek en bariz değişiklik, her statü değişikliği gündeme geldiğinde TFF'nin bunu Parlamento'ya iletmesi gerekmeyecek. Genel kurul bunu kendi içinde çözebilecek'' diye konuştu.
David Will, ''Bugünkü genel kurul, Parlamento'dan geçen bir yasa ve
arkasından mahkeme kararıyla gerçekleşti. Yine bir mahkeme kararıyla bu genel kurulda alınan kararlar iptal edilirse, FIFA ve UEFA'nın tutumu ne olur?''
şeklindeki bir soruya ise, ''FIFA bu genel kurulu, uygun şartlarda toplanan bir
genel kurul olarak addetmektedir. Çünkü genel kurul toplanmasaydı, bağımsız
statünün hayata geçirilmesi çalışmaları daha da ertelenmiş olacaktı. Zaten FIFA Başkanı Sepp Blatter de genel kurulun toplanmasını tavsiye eden bir yazı
göndermişti'' diye yanıtladı.
David Will, şubat ayında yapılacak seçimli genel kuruldan sonra, mayıs
ayında yapılması planlanan genel kurulda da seçime gidilip gidilmeyeceğine
ilişkin bir soru üzerine de, ''Bu tamamen TFF Genel Kurulu'nun inisiyatifinde
olan bir konudur. FIFA'nın istediği tek şey, şubat ayındaki genel kurulda,
bağımsız statünün oylanarak kabul edilmesidir'' ifadesini kullandı.

DELEGELER: SEÇİM İSTİYORUZ
Fakat daha sonra genel kurul delegelerinden 229'unun imzasıyla verilen önerge, genel kurulun onayına sunuldu. Federasyon başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimlerinin yenilenmesiyle oylama şeklinin belirlenmesine ilişkin 7. madde genel kurulun onayına sunuldu ve oybirliğiyle tekrar gündeme alınması kabul edildi.

FIFA ve UEFA gözlemcilerinin isteği üzerine, oy kullanılan sandık sayısı da 1'e indirilmişti.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

eXTReMe Tracker




ÇOK YAKINDA...

KIRIK KANATLAR DİZİSİ 35. , HIRSIZ POLİS DİZİSİ 44. , AŞK MELEĞİM 6. , BEYAZ GELİNCİK DİZİSİ 55. , KAYBOLAN YILLAR 30., ACI HAYAT DİZİSİ 39. , IHLAMURLAR ALTINDA 60. , ACEMİ CADI DİZİSİ 28. , ARKA SOKAKLAR DİZİSİ 23. , YALANCI YARİM DİZİSİ 28., SİHİRLİ ANNEM, SEVDA ÇİÇEĞİ, ÇEMERİMDE GÜL OYA, İLK AŞKIM, HAYATIM SANA FEDA 6. , BEBEĞİM DİZİSİ 6. , GÜMÜŞ DİZİSİ 81., AVRUPA YAKASI DİZİSİ 112. , YABANCI DAMAT DİZİSİ 87., BİR DEMET TİYATRO 7.8. , CANDAN ÖTE DİZİSİ 17.18. , EMRET KOMUTANIM 68., ERKEKLER AĞLAMAZ , HATIRLA SEVGİLİ 12., FIRTINA DİZİSİ 29. , İKİ AİLE DİZİSİ 31.32. , KARAGÜMRÜK YANIYOR 15., KINALI KUZULAR DİZİSİ, RÜYA GİBİ DİZİSİ, SELENA DİZİSİ 22., ŞÖHRET DİZİSİ 50. , SEV KARDEŞİM DİZİSİ 39., YAPRAK DÖKÜMÜ DİZİSİ 19. , BİZİM EVİN HALLERİ, MAÇOLAR DİZİSİ 5. , DOKTORLAR DİZİSİ 6. , KADIN SEVERSE DİZİSİ, RÜYA GİBİ DİZİSİ, ZEYNEP, ŞİFACI, EKSİ 18, DÖK İÇİNİ RAHATLA, KALP GÖZÜ, BİZİMKİLER, KADER YOLU, SERSERİ AŞIKLAR, YARIM ELMA, DADI, AYNI ÇATI ALTINDA, DELİ DOLU, ADAK, PEMBE PATİKLER, TAŞLARIN SIRRI, VAY ANAM VAY, ÜÇ KADIN, ZERDA, TATLI KAÇIKLAR, AKÜMÜLATÖRLÜ RADYO, ALANYA ALMANYA, NACİYEYİ KİM SEVMEZ, ABLAM BÖYLE İSTEDİ , ERKEKSEN SEYRET, HIZLI VE CESUR, NİKİTA, YAĞMURDAN SONRA, AŞK MELEĞİM, ŞÖHRET OKULU 2. , KARDELEN DİZİSİ , CENNET MAHALLESİ 103. , EZO GELİN DİZİSİ 10., GÜLPARE DİZİSİ, YANIK KOZA DİZİSİ 66. , SAĞIR ODA DİZİSİ 17. , KÖPRÜ DİZİSİ 8.9. , BEŞİNCİ BOYUT, BÜYÜK BULUŞMA, SILA DİZİSİ 19. , SIRLAR DÜNYASI, TARIK VE DİĞERLERİ, YAĞMURDAN SONRA, YEŞEREN DÜŞLER , KARINCA YUVASI DİZİSİ 11. , İMKANSIZ AŞK , ALACAKARANLIK, GENİŞ ZAMANLAR 3.4. , ASLA UNUTMA, AŞK OLSUN, AŞK OYUNU, AŞK VE GURUR, AŞKIMIZDA ÖLÜM VAR, AŞKIN DAĞLARDA GEZER, AZİZE, BALDIZ GELİYORUM DEMEZ, BELALI BALDIZ, BEŞİK KERTMESİ, BİR DİLİM AŞK, BİZİM EV, BÜYÜKANNENİN KONAĞI, ÇAPKIN, ÇAT KAPI, ÇILGIN BEDİŞ, ÇOCUKLAR NE OLACAK, DAHA NELER, DAVETSİZ MİSAFİR, DİKKAT BEBEK VAR, DİLAN GELİN, EKSİK ETEK, EN İYİ ARKADAŞIM 35. , ERKEK TARAFI, EVDEKİ YABANCI, EVDEKİLER, FELEK NE DEMEK, FERHUNDE HANIMLAR, GECE YÜRÜYÜŞÜ, GİZLİ PATRON, GÖZYAŞI ÇETESİ, GÜZ YANIGINI, HAYAT BAĞLARI, HAZİRAN GECESİ, HİSARBUSELİK, KALBİMİ KIRA KIRA, KAYNANALAR, KEJE, KIVILCIM, KÖRDÜĞÜM, MAKİ, MAVİ KOLYE, MELEKLER ADASI, NE SENİNLE NE SENSİZ, SAKLAMBAÇ, ÜMİT MİLLİ , DİZİLERİNİN, RESİMLERİ, MÜZİKLERİ, FRAGMANLARI, BÖLÜMLERİ, ÇOK YAKINDA...